MMTBSZSZ Közgyűlés

2007.03.24. 19:21

 Röviden beszámolnék a Magyar Mountainbike Szakági Szövetség (továbbiakban: MMTBSZSZ) rendes éves közgyűléséről, hiszen az egyesület tagja ennek a szervezetnek, és valamennyiünk közös hobbyját érintő dolgokról esett szó.

Az elnök távollétében Nagy Ádám alelnök vezette a közgyűlést.
Természetesen az első közgyűlés nem volt határozatképes, úgyhogy egy óra kényszerszünet után a jelenlévő 14 tag jelenlétében megtartották a megismételt közgyűlést.

A tavalyi évről szóló beszámolókkal kezdődött a napirend,
- XCO ágban elmondták, hogy Buruczki Szilárd és Parti András (néha Melts Andrással) gyűjti a pontokat, jelen pillanatban a 24. nekik köszönhetően Magyarország, úgyhogy jelen állás szerint egy főt küldhetünk az olimpiára.
- XCM ágban elhangzott, hogy idén nem lesz UCI futam egyáltalán, minden erővel az XCO, az olimpiára kijutás a cél. Tavaly az EB-n és a VB-n a terveknek megfelelően szerepeltek a magyarok.
- DH szakágban lemondott a szakági vezető, egyelőre vegetál.
- Triál szakág sajátos életet él, a szakági vezető írásban küldte el a beszámolóját ma reggel, kommunikációs zavarok uralják a szakág életét.

A közgyűlés elfogadta a 2007-es költségvetést, illetve a 2006-os pénzügyi beszámolót, illetve az FB jelentését.

A 2007. évi tervekről
- XCO ágban négy válogatott versenyzőnek biztosítanak megfelelő feltételeket, akik közül 15 UCI pontgyűjtő versenyen választják ki az olimpiai indulót, amennyiben sikerül a teljesítményükkel a világranglista első 24. országa között maradni, azok delegálhatnak ugyanis indulót.
Ciprusi edzőtáborban voltak és remek formában vannak.
-  XCM ágban talán 3-3 versenyző indulását támogatják az EB-n és a VB-n.
  Létrehoztak egy szakmai testületet, akik évente mások lesznek, jelenleg a Bringavilág vezetője, Bogár Gábor és Mátyus Attila vesz részt, feladatot az XCM versenyzők támogatása és tanácsokkal ellátása.
- DH/4X - népszerűsége az XCO-val vetekszik, de mivel nem olimpiai sportág, erősen tőkehiányos. Szakági vezető nélkül kínlódnak csak. 4X-ben a versenyzők a nemzetközi élvonalba tartozhatnának, ezt mindenképpen szeretnék erősíteni.
- Triál szakágban állítólag áprilisban bíróképzés várható, de senki sem tud róla, úgyhogy kétséges. Nincs versenynaptár, nincs szabályzat, emiatt a szponzorok nem tudják, mire adnák a pénzt...

Utolsó napirendi pontként megválasztottuk Hinner István elnökségi tagnak. Őróla annyit érdemes tudni, hogy a Caprine/Wenson márkák magyarországi gyártója/forgalmazója. Egyetlen jelöltként került megválasztásra.

Egyéb napirendi pont hiányában a közgyűlés véget ért. Ennyi volt.

Szerző: AZso

Szólj hozzá!

Címkék: 2007 mmtbszsz

A bejegyzés trackback címe:

https://happybike.blog.hu/api/trackback/id/tr4150498

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása