Idén az elmúlt hétvégén rendezték meg a 24 órás MTB váltóversenyt. Ezen a versenyen 4-6 fős csapatok, duó és szóló versenyzők indulhatnak. Természetesen a Happy Bike SE is nagy erőkkel vonult fel a versenyre. Egyesületünk szineiben 3 csapat és egy pár indult.

A HB Sport Expressz vegyes csapatként indult LÁrpi irányításával indult, a HB Semmire Küllők egy hobbi/bulizós csapatként indult chiikó vezetésével, míg a lány csapatot Éva vezette, akik szintén bulis csapatként indultak, valamint RZsolti és Kaszi indultak kettesben a Single Speed gépeikkel. Természetesen ennyi csapatnak szervezett support kellett a háta mögé, hogy ők csak és kizárólag a versenyzésre tudjanak koncentrálni. Mivel nem vagyok egy erős bicajos, ezért inkább ebbe a csapatba szálltam be, azaz a többieknek nyújtottam segítséget több egyesületi taggal együtt. Szerencsére sikerült a tavalyi helyet lefoglalni már pénteken lefoglani, amiko is körbekerítettük a saját területünket és felállítottuk az egyesület sátrát. Így megint közel lehettünk a váltózónához. Ez nagyon sokat jelentett, hiszen nem kellett sokat sétálni a pihenőhelyig a versenyzőknek. 12:00-kor sikeresen elindultak a csapatok. kb 40 perc elteltével kiderült, hogy a kijelzőn lévő óra meglehetősen rosszul jár, mert ennyi idő alatt azon csak 30 perc telt el. A szervezők is észrevették ezt, így kikapcsolták. Eddigre mindhárom csapatunk egyszer már cserélt, csak a duó első embere volt még mindig kint.

A váltózónában lévő csapattagok hatalmas hanggal, kereplővel, iskolai kolomppal, síppal bíztaták a tekerőket. Hatalmas hangzavart csináltak 1-1 váltáskor, vagy Hapy Bike-os elhaladásakor. Délutánra már hatalmas volt a por. Szerencsére nem esett az eső, nem volt vizes, saras a pálya, de emiatt a száraz föld porzott, és szép lassan mindent belepett. A versenyzők közül sokan nehezen kaptak levegőt, sokat ittak. 17 óra körül visszakapcsolták az órát, ami innentől kezdve már nagyjából pontos időt mutatott. Eljött a sötétedés ideje, mindenki elkezdett lámbát szerelni a biciklire, bukóra. Volt aki hatalma, 32 LED-es fejlámpával indult, volt akinek csak egy darab, nagy fényerejű LEDdel ellátott lámpávalindult neki a sötét erdőnek. A szervezők megkértek mindenkit, hogy hátul csak is folyamatosan pirosan világító lámpával haladjanak. Ezt természetesen mindenki betartotta. Az összes csapat tudta, legalábbis nálunk biztos mindenki sejtette, hogy most, azaz éjszaka fog eldőlni igazán a verseny. Mert vannak olyanok, akik a sötétben nem tudnak jól tekerni, lassabbak.

Sajnos a lánycsapatban nálunk is gondok adódtak, Szabinka a sok portól és az időközben visszaeső hőmérséklettől legyengült, nehezen vette a levegőt, és elment a hangja is. A duó is kiesett egy időre, mivel mindketten fáradtak voltak, alvásra volt szükségük. Végülis valamikor még 3 óra előtt újra elindultak, de délelőtt megint csak megpihentek. A végére így is sokkal jobb (8.) helyen végeztek, mint tavaly. Vasárnap délelőtt már az egész csapaton, a versenyzőkön és a supportosokon is látszott a fáradság. Sokan ülve a székekben aludtak el jól betakarózva, hiszen a hőmérséklet eléggé visszaesett. A Sport Expressz csapata már szombat délután átvette a vezetést, és ezt a verseny végéig sikerült ezt megtartaniuk. A bulizós lánycsapat megpróbált ráerősíteni, és a végén már körönként váltottak, hátha sikerül befogniuk az őket csak pár perccel előző másik csapatot. Végül sajnos nem sikerült behozni a 10 perces hátrányt, így a 4. helyen végeztek.

A Semmire Küllők pedig folyamatosan jött felfelé, hogy a végén megszerezzék a 17. helyet. A duó pedig a tavalyi eredményükön 5 helyet javítva, a 8. helyen végeztek. A verseny végén a 3 fiú összefutott a pályán és megmutatták mi az a Hapyy érzés, miért is tőlünk volt hangos ez a 24 óra! Eredményhirdetés, összepakolás, fényképezgetés után elbúcsúztunk egymástól, és mindenki elindult hazafelé, hogy otthon vehessen egy meleg fürdőt és kipihenhesse magát. Itt szeretnék újra gratulálni az összes résztvevőnek, versenyzőnek, legfőképp a Sport Expressznek a megszerzett 1. helyezésért, és a duónak a hatalmas erőfeszítésért.

A bejegyzés trackback címe:

https://happybike.blog.hu/api/trackback/id/tr22672155

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása