Szerző: Kiss Árpi

Kassa maraton: Mivel gigantikus rendezvényről van szó ezért, 8 kroszmotoros és 2 kvados állt a hosszú táv rajtjánál. Meg 20 versenyző. Minden 2. bringásra jutott 1 felvezető. Kellemes füstfelhőben elrajtoltak a kemény gyerekek. Azért kemények mert már kockára fagyhattak rövid szerkóban. A szél miatt (írtam már róla?) kicsit hűvös volt.

Szabival mi középtávoztunk 50 km és 1600 szint várt minket. Kicsit mellbe vágott, hogy mennyire megy mindenki. Én csak kirándulósra terveztem a napot, mivel holnap is van verseny. Lemaradozgatok. Ez a szlovák hegy az a "Soha el nem fogyó" tipusu volt. Pár köves sodrós lejtő borzolta mászás közben az idegeinket meg a féktárcsákat. Elvileg ezeken a lejtőkön lehetett volna pihenni. Nem sikerült. Éreztem az adrenalin dübörgését. Hú de jó. Mééég. De újra mászás jött.

A csúcson (1200 méter) gyönyörű a kilátás. Máskor loholnék tovább. De ma nem. Élvezem a látványt. Nem az Alpok, de gyönyörű. Hosszan dagonyázok a frissítőponton. Isteni a szilvás süti+müzli+banán így 1ütt. Szerencsére 1000 méter szintet már begyüjtöttünk, nem sok van már hátra és most jön a fincsi kis single track. Zúzós meredek technikás. Csak sajnos rövid. Szlovák tesókák szörnyülködve tolják le a gépet. Én megmutatom nekik hogy kell ezt csinálni. :) A nézők nekiállnak az életnagyságú lovasszobrom kifaragásának. Elöttem egy csini lányka repeszt a dózeren lefelé. Nagy dilemmába kerülök. Előzzek vagy gyönyörködjek még a látványban.

Sajnos egy kanyarban megcsúszik, lemarad. De kár. Hopsz elfogytak az emberek. Na ésszel Árpikám mert tavaly jól szétütötted a hátsó gumidat az éles köveken. Hogy egyes emberek milyen felelötlenek. Eljönnek 0-ra kopott semislick gumikkal. Szörnyű. Jó is az a Nanoraptor 4 bárra fújva. de nem ide. (Na itten most magamról beszéltem) Megúszom az esést és a patakátkelést is. De a kötelező defekt az befigyel. Nem is csodálkozom. Kicsit imbolyog a kerék, de kibírja a célig. Fagyi nyomja rólam a célfotót, a darazsak bíztatnak, nagyszerű a hangulat. Szabi már tisztára mosott géppel fogad.

Tömören: Szuper családias verseny, jó szervezés. Változatos pálya. 400 pénzér (3200 Ft), zselé, energiaszelet, profi pálya jelölés, korrekt frissítés jár. A célban gulyás és Koffola vagy sör. Jövőre több Szlovák versenyt meg kell nézzek - vonom le a tanulságot.

A bejegyzés trackback címe:

https://happybike.blog.hu/api/trackback/id/tr49644901

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása